Horst24

Een mini retraite

Mijn eerste ervaring met een retraite was toen ik Mindfulness ging doen. Een week in volledige stilte. In het begin wist ik niet wat me overkwam. Ik dacht dat ik knettergek werd. Mijn hoofd sloeg op hol en mijn benen wilden er achteraan rennen. Langzaamaan kwam er kalmte, een vredig gevoel en was ik volledig op mijn gemak met mezelf in die stilte. Buiten lopen werd een totaal andere beleving doordat ik nergens anders was dan op de plek waar ik liep, in verbinding met mezelf en de elementen van de natuur.

Een werkje doen, met als enig doel met je volle aandacht in de handeling te zijn, bracht me in een staat van aanwezigheid die ook wel ‘zelfherinnering’ wordt genoemd.
Bijzonder om te ervaren hoe stilte verbindt.

Verstillen kun je in één ademteug en in drie minuten ademruimte. Maar soms verlang je naar meer tijd. Naar tijd om te stoppen, te kijken en aanwezig te zijn. Tijd waarin we onszelf herinneren.
Wat betekent voor jou verstillen? Kun je goed gezelschap zijn voor jezelf?

25 oktober mini retraite
Samen met Kim Besselink, (equi)therapeut, organiseer ik op zondag 25 oktober een mini retraite op de prachtige buitenlocatie van EquiJoy in Ell. In stilte thuiskomen bij jezelf en van daaruit de verbinding met de wereld om je heen aangaan. In stilte zitten, buiten in de wei, samen met de paarden, of binnen mediteren bij de open haard. In stilte buiten lopen, of een werkje doen in de tuin. In stilte samen eten en drinken. Uitdrukking geven aan je ervaring door in stilte te tekenen en schrijven. Een mogelijkheid om je ervaringen te delen als we om 14:30 uur het kampvuur aansteken en de stilte verbreken. Deze dag word je begeleid door mezelf en (equi) therapeut Kim Besselink. Vooraf aanmelden is verplicht. Stuur me een mail.

Heb je interesse in de nieuwsbrief van Praktijk Jij bent Oké klik dan hier.

– Lisette –

Agenda:
Ont-Moeten op 12 oktober, 2 november en 14 december
Mini-retraite op 25 oktober
Mindfulness op de basisschool een project i.s.m. IKC de Bongerd in september en oktober.
Mindfulness voor ouderen 28 oktober themamiddag KBO St.Lambertus.

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.