Horst24

Franciscus Kepelke in Sevenum bijna klaar

Menig voorbijganger zal het niet ontgaan zijn, de realisatie van het Franciscus Kepelke aan de Kleefsedijk in Sevenum. Ans van der Beele-van Enckevort is de initiatiefneemster van dit kepelke.

Franciscus Kepelke

Een bewustwordingskapel, zo noemt ze het zelf. Ze zet zich in voor alle dieren; van mieren tot pieren. Want het gaat slecht met de dieren, vooral met de insecten. Zo ontstond het idee om een kapel te maken, om dieren te gedenken.

Kapelletje
Het idee van een kapelletje heeft ze al een tijd, en nu is het zover dat het bijna gereed is. Aannemer Peters Bouw en Onderhoud samen met vele vrijwilligers en sponsoren maakten dit mogelijk. Zo komt er binnenkort een groot Franciscusbeeld in het ‘kepelke’ te staan, dat ook door vrijwilligers is opgeknapt. Zelfs met de bouw van het ‘kepelke” is rekening gehouden met dieren. Het is zo gemaakt dat er insecten en zelfs vleermuizen kunnen verblijven,

Aan de nok van het dak staat een Franciscusbeeld, omringd door gierzwaluwen. Maar ook in het ‘kepelke‘ komt binnenkort een groot beeld van Franciscus Assisi te staan, dat overigens ook door vrijwilligers is opgeknapt. Een paar banken worden binnenkort nog verplaatst op het terrein zodat alles een mooi geheel wordt en men kan genieten van dit mooie gebied.

Foto: Ans van der Beele-van Enckevort en haar man Tuut