Horst24

‘Gezichten van de Zonnebloem…’ | Ell en haar vriendin verkopen loten online

In ‘Gezichten van de Zonnebloem…’ maak je kennis met mensen die op een bijzondere manier betrokken zijn bij de Zonnebloem. Vrijwilligers, deelnemers, donateurs en medewerkers: zij dragen allemaal bij aan ons belangrijke werk voor mensen met een lichamelijke beperking. In deze aflevering maak je kennis met Marly Seegers die samen met vrijwilliger Ell Jans uit Horst het gezicht is van de Zonnebloemloterij.

De twee vriendinnen staan samen op de loten, envelop, poster en flyer van de Zonnebloemloterij. En dat is niet voor niets, want de dames zijn heel actief én succesvol met loten verkopen. Marly: “Het is belangrijk dat er genoeg geld is voor activiteiten. Door de inkomsten van Zonnebloemloten kunnen we de eigen bijdrage voor deelnemers verlagen. Vooral voor jongere mensen is dat gunstig. Zij hebben het vaak niet breed. Wij zien dat mensen zich afmelden, zodra de eigen bijdrage voor een activiteit meer dan tien euro is. Gelukkig is het mooie van de Zonnebloemloten dat je zelf kiest waar jouw donatie naartoe gaat. En zo kun je er dus voor zorgen dat het geld bij je eigen lokale afdeling terechtkomt.

Ell en haar vriendin verkopen zelf loten online via www.zonnebloem.nl/loten/p/marlyseegers. De loten zijn nog tot en met woensdag te koop.

Extra motivatie

Inmiddels heeft Marly ruim 400 loten verkocht. Niet omdat ze zo commercieel is, maar omdat ze niet bang is om te vragen. “Ik vraag het ook niet voor mezelf, het is voor een goed doel. Als ik boodschappen ga doen, neem ik de loten gewoon mee. Nu ik er samen met Ell op sta, is dat een extra motivatie voor mensen in het dorp om de loten te kopen. Bovendien heb ik op Mijn Zonnebloem een eigen verkooppagina aangemaakt, die ik vervolgens via Facebook, WhatsApp en mail heb gepromoot. Op die manier kunnen mensen ook digitaal loten kopen. Daar heb ik er inmiddels ruim 160 verkocht.” Lees hier het hele verhaal over de twee vriendinnen…….