Horst24

Moeder houdt lezing in naar haar overleden dochter vernoemde zaal

Het zal komende woensdag een dubbel, maar ook zeer mooi gevoel geven als Ans Steegh (58) uit Grubbenvorst in Saldersbron komt vertellen over haar boek: “Morgen schijnt de zon”. Deze lezing vindt namelijk plaats in de naar haar overleden dochter vernoemende zaal “Lisa”.

Ans Steegh

In dit boek beschrijft Ans de rauwe kant van haar verdriet en verwerking bij het overlijden van haar broer Sjaak (1982), haar man Ton (2003) en haar dochter Lisa (2012). 3x Rouw/rauw met handreikingen om (ondanks alles) toch de zon weer te zien schijnen. Wat het boek bijzonder maakt is dat het fenomeen rouw vanuit de beleving is beschreven. Je ervaart de verschillen van de impact bij de rouwprocessen. Rouw tot in het diepst van de ziel en die vol liefde en hoop uitreikt naar de toekomst.

Ans heeft geaccepteerd dat het verdriet om haar broer, haar man en haar dochter deel is van haar leven. Het mag er zijn. Ze laat het toe, maar verdrinkt er niet meer in. Af en toe huilt ze. Daarna veegt ze haar tranen en kijkt ze weer vooruit, want morgen schijnt de zon. Dat de grootste zaal binnen Saldersbron de naam van Lisa draagt, is zo’n zonnestraal waar zij (en anderen) kracht uit put.

Het beloofd een bijzondere lezing te worden woensdag 30 september om 19:00 uur in een bijzondere omgeving. Wil je hierbij zijn? Kijk dan op www.saldersbron.nl en meld je aan.

Foto: Ans Steegh naast de herdenkingsplaquette bij de ingang van zaal Lisa