Horst24

Bewoonde openstelling Huys ter Horst

UPDATE: De ‘Bewoonde openstelling van kasteel Huys ter Horst’ is vanwege de coronamaatrdegelen afgelast.

Zondag 4 oktober zal het kasteel voor de laatste maal bewoond zijn in 2020. Personen die eeuwen geleden ‘iets’ hadden met dit grote kasteel keren terug en vertellen bezoekers over kasteel Huys ter Horst. Wie er zondag komen is nog de vraag, kom naar het kasteel en laat je verrassen.

Huys ter Horst

Vele mensen kennen de kasteelruïne in Horst en zijn aangenaam verrast na een bezoek binnen de muren van de ruïne. Binnen de muren zijn vele ruimtes blootgelegd en daarmee komt de geschiedenis van dit kasteel weer tot leven. De bewoners vertellen je graag deze geschiedenis maar je kunt ook een rondgang maken aan de hand van QR codes (en je mobiele telefoon) die in bijna elke ruimte (en voorwerpen) te vinden zijn. Voor de jongste bezoekers is er vanalles te zien, beleven en te doen!!!

Maatregelen
In verband met de corona-maatregelen is reserveren gewenst, dit kan op onze site www.kasteelhuysterhorst.nl. Je kunt voor deze dag een tijdslot reserveren en de entree betalen zodat je zondag bijna meteen kunt doorlopen. Er is op het kasteel een looproute uitgezet en zijn er hygiëne maatregelen genomen.

De openstelling van kasteel Huys ter Horst is van 13.00 tot 16.00 uur en de entree bedraagt € 3,00 voor personen vanaf 12 jaar. Houd er rekening mee dat het terrein van Kasteel Huys ter Horst niet overal goed begaanbaar is. Denk aan ongelijke loopoppervlaktes, trappen en treden.