Horst24

Geen ‘Liedjesavond 2020′ bij Carnavalsvereniging D’n Dreumel Horst

Als gevolg van de aangescherpte maatregelen rondom corona, heeft Carnavalsvereniging D’n Dreumel Horst helaas moeten besluiten, om de liedjesavond voor 2020 te annuleren. “Het is voor de organisatie niet mogelijk om een passend alternatief te organiseren op zo’n korte termijn“, zo schrijven ze op Facebook.

Geen ‘Liedjesavond 2020’

Eerder werd al bekend dat uit het voorzittersoverleg van de carnavalsverenigingen uit Horst het advies werd gedaan om geen nieuwe prinsen uit te roepen en het programma daarop aan te passen. Omdat carnaval meer is dan een prins en zijn gevolg, gaat iedere vereniging nader bekijken op welke wijze, passend binnen de regels, carnaval 2021 toch beleefd kan worden in hun dorp.

Dreumel
De naam van de Horster carnavalsvereniging, Dreumel, duidt op een Horster term die te maken heeft met textiel. Van oudsher staat Horst namelijk bekend om zijn textielindustrie. Een dreumel is dan ook een los draadje aan bijvoorbeeld je broek of trui. Carnavalsvereniging D’n Dreumel telt ongeveer 130 leden, zowel mannen als vrouwen.

Foto: www.dreumel-horst.nl