Horst24

KnopenLopen en Serumse Fiste plaatsen zitbank

Op zaterdag 26 september hebben enkele leden van KnopenLopen en oud-leden van de Serumse Fiste een zitbank geplaatst op het Raadhuisplein in Sevenum.

Zitbank

Sevenum kende in de periode 1979 tot en met 2012 een regionaal erg bekend straattheater- en muziekfestival. Het centrum van Sevenum stond met name op de zondag in het teken van optreden van straatartiesten vanuit alle werelddelen. Velen onder ons zullen hier nog fijne herinneringen aan hebben of misschien wel zelf spontaan onderdeel geweest van een act die op straat plaatsvond. Niettemin bleek het op den duur niet meer mogelijk om het festival overeind te houden.

In 2012 is het festival opgehouden te bestaan en zijn de herinneringen gebleven. Met de verkoop van wat attributen zijn er toch nog wat middelen overgebleven. Daarvoor zijn enkele oud-bestuursleden op zoek gegaan naar een mooie bestemming en zo kwamen ze bij KnopenLopen uit. Dat het een bank moest worden als blijvende herinnering was snel duidelijk. De plek, in het centrum van Sevenum, lag ook voor de hand. De bank is voorzien van vier foto’s met kenmerkende sfeerbeelden van de Serumse Fiste, die zo toch nog een tijdje voortleven.

Vanwege de bekende omstandigheden is in klein comité de zitbank ingezegend. Ben je in de buurt, van harte uitgenodigd om je eigen herinneringen aan de Serumse Fiste naar boven te halen.

KnopenLopen
KnopenLopen is een wandelroutenetwerk begonnen in de voormalige gemeente Sevenum met ruim 80 knooppunten. Nu is het netwerk uitgebreid in de gemeente Horst