Horst24

Succesvolle pilot met bewaakte fietsparkeerplaatsen

Nooit eerder kwamen zoveel mensen met de fiets naar het centrum van Horst als de voorbije zomer. Het is natuurlijk een hele mooie ontwikkeling als mensen de auto laten staan en de fiets pakken. Als uitvloeisel van de corona-maatregelen werden door de gemeente Horst aan de Maas eerst tijdelijke fietsparkeerplaatsen aangewezen. Daar bovenop kwam de pilot met bewaakte fietsenstallingen tijdens de marktdagen.

Bewaakte fietsenstallingen

De gemeente kijkt terug op een zeer geslaagde test. De fietsparkeerplaatsen op het Wilhelminaplein en in de Kloosterstraat stonden meestal helemaal vol. Ook het toezicht door vrijwilligers werd gewaardeerd. Gebruikers vonden het erg prettig om hun fiets op deze manier veilig te parkeren.

Vervolg
Ze gaan nu kijken of ze de bewaakte fietsparkeerplaatsen volgend jaar een vervolg kunnen geven. Het is mogelijk dat deze service dan gedurende een langere periode en meerdere dagen per week aangeboden gaat worden. En natuurlijk kun je ook tijdens de herfst en winter met de fiets naar het centrum van Horst komen.