Horst24

Nieuwe brandweerkazerne Horst

Omdat de huidige brandweerkazerne in Horst niet aan de eisen van tegenwoordig voldoet wordt er een nieuwe gebouwd. Deze zal gebouwd worden aan de Westsingel in Horst.

Brandweerkazerne Horst

De ligging van de locatie is volgens het onderzoek een verbetering voor de aanrijtijden van de brandweerwagens. Het toekomstige gebouw ligt dan vlakbij hoofdwegen in alle richtingen, zodat de brandweer van Horst sneller en eenvoudiger een groter gebied kan bereiken. De nieuwe kazerne ligt ook in de buurt van een groot industrieterrein. Het brandweerkorps hoopt nieuwe vrijwilligers aan te trekken die werken op het industrieterrein en overdag snel op de kazerne kunnen zijn voor een uitruk.

Omgevingsvergunning
Het college heeft op 7 september 2020 besloten een omgevingsvergunning voor het bouwen van een nieuwe brandweerkazerne aan de Westsingel 201 in Horst te verlenen. Veiligheidsregio Limburg-Noord gaat daar de nieuwe kazerne bouwen als vervanging voor de huidige brandweerkazerne aan de Americaanseweg. De nieuwe kazerne is goed bereikbaar en centraal gelegen in het verzorgingsgebied van brandweer Horst.

Zienswijze
Uit de ruimtelijke beoordeling bleek dat de plannen voldoen aan alle wet- en regelgeving. Daarom kon een ingediende zienswijze weerlegd worden. Omdat de locatie in het foerageergebied van beschermde vogelsoorten ligt, is daar bij de inrichting van het plan rekening mee gehouden.

De intentie is om aan het einde van het jaar met de bouw te starten.