Horst24

Burgerinitiatief Stop arbeidsmigranten Horst aan de Maas gelanceerd

Op 1 oktober is het burgerinitiatief Stop arbeidsmigranten Horst aan de Maas gelanceerd. Op Facebook hebben de initiatiefnemers hiervoor een groep aangemaakt.

Burgerinitiatief Stop arbeidsmigranten

De gemeente Horst aan de Maas maakt plannen om 2.500 arbeidsmigranten te gaan huisvesten in het buurtschap Californië. Volgens het burgerinitiatief is de gemeente niet pro actief in het uitdragen van deze plannen, ondanks dat dit een enorme impact op de omgeving en leefbaarheid met zich mee brengt.  Net langs de gemeentegrens met Californië maakt gemeente Venlo ook nog plannen voor de huisvesting van nog eens 900 arbeidsmigranten.

Burgerinitiatief
Het eerste doel is om de bevolking te informeren omdat een groot deel hier niet van op de hoogte is, wordt lid van deze groep” aldus de initiatiefnemer René Lenders.

De facebook groep “Stop arbeidsmigranten Horst aan de Maas” is aangemaakt voor het bundelen van onder andere informatie, ervaringen, meldingen, meningen en de stem van de bevolking. “Deze bundel zal worden gedeeld met de gemeenteraad zodat er de juiste beslissingen worden gemaakt voor onze toekomst“, aldus René.

Raad
Op 27 oktober is er een voorbereidende raadsvergadering over het plan Californië fase 2 waar 300 arbeidsmigranten worden gehuisvest. In 2019 is een beleid vastgesteld door de gemeente en deze zal binnenkort worden geëvalueerd, nieuwe inzichten kunnen laten zien dat dit beleid aangepast moet worden.