Horst24

Didi Christiaens (13) uit Horst maakt mondkapjes

Didi Christiaens (13) uit Horst zit op het Blariacumcollege in Blerick. Afgelopen zomer is ze begonnen met vakantiewerk, alleen dat viel een beetje tegen. Dus wilde ze graag iets anders doen waar ze geld mee kon verdienen. Didi is creatief en handig en met de naaimachine en overlockmachine van haar moeder kan ze goed overweg. Met de naailes van oma maakt ze zelf regelmatig kleren.

Mondkapjes maken

Toen iedereen in de vakantie mondkapjes nodig had om naar het buitenland te gaan was het idee snel geboren om mondkapjes te maken. Het patroon had ze van de Libelle. Eerst maakte ze mondkapjes voor mensen in haar omgeving. Daarna plaatste haar moeder een advertentie op Facebook. Toen ging het snel.

Haar moeder doet de planning en zelf staat ze in de vakantie elke morgen op tijd op om te gaan naaien. “Dan naaide ik ongeveer 3 uurtjes en in de avond knip ik dan het stof. Als het heel druk is dan helpt mama met knippen. Mensen willen wel graag kiezen dus dat is soms lastig” aldus Didi. “Nu de mondkapjes dringend geadviseerd worden ben ik er weer drukker mee. Ik kreeg afgelopen week een berichtje van iemand die al besteld had in de zomervakantie, maar zo te vrede was dat ze nu weer kapjes wilde bestellen“.

De mondkapjes kosten € 3,50 en van elk kapje wat ze verkoopt gaat € 0.50 naar een goed doel. “Aan het einde van dit jaar wil ik het geld overmaken voor onderzoek aan kanker. Er zijn mensen in mijn omgeving ziek geweest en het is goed dat dit onderzocht wordt en dat deze vervelende ziekte er misschien ooit niet meer is” aldus Didi. Ze heeft al € 102,50 gespaard voor het goede doel. “Dus ik heb al best veel mondkapjes gemaakt en daar ben ik trots op“, zo vertelt Didi enthousiast.

De mondkapjes zijn te bestellen via deze Facebookpagina