Horst24

Tijdreis24 | Maasbreeseweg Heilig Hart school Sevenum

In deze rubriek nemen Jan van de Riet en Horst24 jullie mee terug in het verleden en bekijken we de karakteristieke gebouwen in Horst aan de Maas, hoe het vroeger was en hoe het er tegenwoordig uitziet.

Maasbreeseweg Heilig Hart school Sevenum

Maasbreeseweg, het klooster, meisjesschool en kleuterschool rond de jaren 40 vorige eeuw De H. Hartschool aan de Maasbreeseweg. Het gedeelte rechts van de hoofdingang werd in 1908 gebouwd door aannemer Haegens uit Horst naar een ontwerp van de Roermondse architect P.J.H. Cuypers. In 1923 werd, links van de hoofdingang, de school met vier lokalen uitgebreid. Uiterst rechts was jarenlang de kleuterschool Hummeloord gehuisvest. In 1983 werd de school gesloten en in 1991 gesloopt. Nu staat op de plaats van de voormalige H. Hartschool het woningcomplex Het Valdere.

Jan stelt zich even voor
Ik ben Jan van de Riet en woon sinds 1996 met mijn vrouw en 2 kinderen in Horst. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn camera op zoek naar oude verlaten gebouwen en hun geschiedenis. Voor Horst24 maakt Jan reportages en gaat hij af en toe terug in de tijd met foto’s van vroeger en nu.