Horst24

Stationskwartier in Hegelsom | morgen buigt de gemeenteraad zich hierover

Dinsdag 6 oktober wordt er door de raadsleden van de gemeente Horst aan de Maas beslist over de vergunning van het Stationskwartier in Hegelsom. De initiatiefgroep “Futurum Hegelsom’’ heeft private investeerders gevonden om circa 50 huurappartementen te realiseren. Er is een nieuwe bestemming voor het voormalige kantoor van Rabobank Horst Venray aan de Spoorweg in Hegelsom aangevraagd waarover de raad zich dinsdag mag buigen.

Stationskwartier

Deze sociale huurappartementen zijn bedoeld voor de doelgroep 18 tot 40 jaar uit Horst aan de Maas. Tevens zullen er specifiek een aantal huurappartementen bestemd worden voor jeugd aangaande woon- werkverkeer. Het te realiseren appartementencomplex komt te liggen aan de Spoorweg en de Stationsstraat op loopafstand van station Horst-Sevenum (200 m), bushaltes (50 m) en een grote supermarkt (600 m). Binnen een straal van 3 km liggen de centra van Horst en Sevenum. Op ongeveer 1 kilometer afstand bevindt zich het centrum van Hegelsom.

Meer informatie vind je op www.stationskwartierhegelsom.nl

Peiling
Ongeveer een jaar geleden heeft de initiatiefgroep gepeild onder jongeren uit gemeente Horst aan de Maas. Hieronder zie je het aantal geïnteresseerden per dorp (leeftijd 18 t/m 40 jaar). Van de 409 inzendingen gaven 366 personen, van 18 tot 28 jaar, geïnteresseerd te zijn.