Horst24

Duikers OSV Quintus halen ‘dichte’ kluis boven water

Duikers van Onderwatersportvereniging OSV Quintus hebben afgelopen zondagavond een kluis gevonden tijdens het duiken in een mooi stukje Maas. Toen de kluis eenmaal op de kant stond bleek deze nog dicht te zijn.

Samen met enkele andere Quinten werd een plan gemaakt om de kluis terug te vinden en te bergen. Afgelopen zondagavond was het zover.

Operatie schatkist
“Nadat we te water waren gegaan bleek het zicht wat minder. Veel grote baarzen maar genieten van het onderwaterleven is niet het doel van deze duik. We wisten de kluis direct terug te vinden en met hulp van touwen die al voorbereid waren en een hefballon hadden we de kluis zo boven water. Eenmaal op de kant de kluis op de steekwagen en terug naar de auto want daar lag al het kluisopenmaakgereedschap. Een tikkie met de koevoet was al genoeg om onze buit naar buiten te laten drijven…een hele kluis vol stinkende zwarte maasmodder… Tussen de modder diskettes, wie kent ze nog, een cd-rom, rdw papieren en blanco kentekenbewijzen”, zo schrijven de duikers op Facebook.

De vereniging heeft hun vondst gemeld bij de politie. Agenten hebben alles opgehaald en dragen zorg voor de vernietiging van de inhoud.

Quintus Horst
Onderwatersportvereniging Quintus Horst is een actieve duikvereniging uit Horst aan de Maas met inmiddels ruim 100 leden, variërend in de leeftijd van 16 tot 83 jaar. Klik hier voor meer informatie.