Horst24

Ontwikkeling ‘Stationskwartier’ in Hegelsom kan ‘eindelijk’ van start

Dinsdagavond heeft de gemeenteraad van de gemeente Horst aan de Maas ‘uiteindelijk’ het goede besluit genomen om Stationskwartier in Hegelsom van start te kunnen laten gaan” aldus CDA Horst aan de Maas.

Raadsleden Eric (woordvoerder wonen) en Alex (woordvoerder leefbaarheid) hebben de laatste tijd veel energie gestoken om samen met nagenoeg alle andere politieke partijen tot goede afspraken te komen. “Een dikke proficiat aan Dorpsplatform Hegelsom en de gemeente Horst aan de Maas met het feit dat er tussen de 50 en 80 jongeren uit de gemeente een mooie en veilige woonplek gerealiseerd kan worden“.

Goed werk heeft tijd nodig
Een heet hangijzer was de duur van de vergunning. Nu is besloten om de vergunning voor 20 jaar te verlenen waarbij om de 5 jaar gecontroleerd wordt of de initiatiefnemers zich aan de afspraken houden: “20 jaar met plezier kunnen wonen voor jongeren uit Horst aan de Maas”.

Stationskwartier

Deze sociale huurappartementen zijn bedoeld voor de doelgroep 18 tot 40 jaar uit Horst aan de Maas. Tevens zullen er specifiek een aantal huurappartementen bestemd worden voor jeugd aangaande woon- werkverkeer. Het te realiseren appartementencomplex komt te liggen aan de Spoorweg en de Stationsstraat op loopafstand van station Horst-Sevenum (200 m), bushaltes (50 m) en een grote supermarkt (600 m). Binnen een straal van 3 km liggen de centra van Horst en Sevenum. Op ongeveer 1 kilometer afstand bevindt zich het centrum van Hegelsom.

Meer informatie vind je op www.stationskwartierhegelsom.nl