Horst24

Heel veel nieuwe bijenhotels in Horst a/d Maas

Het gaat niet goed met de wilde bijen in ons land en dat terwijl wilde bijen belangrijk zijn voor de productie van ons voedsel. De grootste bedreiging waar ze mee te maken hebben is gebrek aan nestgelegenheid.

Bijenhotels

Afgelopen voorjaar en zomer werden door Stichting IKL negen bijenhotels in de omgeving van Horst aan de Maas geplaatst. Ook is een mega insectenhotel geplaatst in Beegden. De andere locaties zijn Effe beej banken Beatrixstraat Sevenum, Wijk de Risselt in Horst, Kasteelse bossen bij de Dierenweide met IVN Scharrelkids in Horst, Heere Peel in America, Gasthuisplein in Horst, Werkgroep Kabroeksebeek Meterik, Tienray overgang Pastoor Maessenstraat / Kerkhoflaan, Ontmoetingstuin Keijsershofje Hegelsom en Werkgroep Franciscuskepelke Sevenum.Deze locaties zijn door bewoners zelf aangedragen.

De grote insectenhotels bieden voor komende herfst/winter gemakkelijk en snel extra nestgelegenheid aan vele insectensoorten. Een duurzaam product dat ook een veilige nest-, rust- en overwinteringsplaats voor de beestjes biedt.