Horst24

Honden vergiftigd in Sevenum/Kronenberg

Hondenbezitters worden gewaarschuwd om hun honden aangelijnd te houden in de Kronenbergse bossen en in het gebied tussen de Kulbergweg en Middenpeelweg maar ook tussen Golfhorst en Equestrian in Kronenberg/Sevenum. De laatste twee dagen zijn er twee honden vergiftigd in deze omgeving. Eén hond is inmiddels overleden.

Honden vergiftigd in Sevenum

De hond die overleden is heeft waarschijnlijk gif binnengekregen tussen Camps Koel (visvijver) en Toverland. “Gister aan het eind van de middag ben ik met de honden gaan wandelen in de Kronenbergse bossen. Tussen Camps Koel (visvijver) en Toverland schoten de honden even de struiken in. Binnen vijf minuten werd één van de honden helemaal niet goed. Kwijl om de mond, slap in de achterbenen en stuipen. Direct naar de veearts: de hond had spasmen, hoge koorts, viel weg en liet alles lopen. Daarbij kwamen groenblauwe korrels naar buiten” zo schrijft het baasje op Facebook. Waarschijnlijk heeft de hond slakkengif gegeten. Ondanks de goede zorgen ’s avonds in Horst en ’s nachts in Waalwijk heeft Puk het niet gered.

De andere hond heeft vandaag het gif binnengekregen, waarschijnlijk tussen Kulbergweg en Middenpeelweg op een maisveld, maar ook tussen Golfhorst en Equestrian. “Daar ligt ie dan onze Bink, aan het infuus! Is vanmiddag waarschijnlijk vergiftigd op het paadje of in het bos tussen de Golfhorst en Equestrian Centre de Peelbergen. Let op mensen er zijn hondenhaters bezig!!! Gister ook al in de Kronenbergse bossen en die hond leeft al niet meer. Zegt het voort!!” zo schrijft haar baasje op Facebook.