Horst24

Waar parkeer ik mijn fiets?

Sinds deze week kom je deze prints tegen in het centrum van Horst. Het is goed om deze plekken vrij te houden van fietsen om het winkelend publiek ruime doorgang te geven.

Waar parkeer ik mijn fiets?

Sinds dit voorjaar zijn in het centrum van Horst enkele tijdelijke fietsparkeerplaatsen ingericht. Het doel is om in het winkelgebied meer ruimte te creëren waardoor bezoekers beter afstand kunnen houden. Er wordt minder gefietst op straat en er staan minder fietsen vóór de winkels geparkeerd.

Als je in meer winkels boodschappen gaat doen is het handig om je fiets op een centrale plek te parkeren. Van hieruit liggen alle winkels op loopafstand. Natuurlijk kun je je fiets ook nog op andere plaatsen parkeren, als je bijvoorbeeld maar één winkel of supermarkt wilt bezoeken. Let hierbij dan wel op waar je je fiets neerzet. Geef elkaar de ruimte.

Bewaakte fietsparkeerplaatsen
De gemeente heeft recent een geslaagde test gedaan met bewaakte fietsparkeerplaatsen op het Wilhelminaplein en in de Kloosterstraat. Ze gaan nu kijken of ze de bewaakte fietsparkeerplaatsen volgend jaar een vervolg kunnen geven. Het is mogelijk dat deze service dan gedurende een langere periode en meerdere dagen per week aangeboden gaat worden.