Horst24

Zaerumse Aezel bijna gereed

De Zaerumse Aezel is bijna gereed. Nu is het wachten op 25 oktober, dan zal de onthulling plaats vinden.

Zaerumse Aezel

Erik van der Hulst is de maker van de ezel. In zijn werkplaats in Sevenum is al goed te zien hoe mooi het gaat worden. “Uiteraard laten wij iedereen nog in spanning en laten we slechts een glimp zien” aldus Erik.

Erik van der Hulst
Erik werd geïnspireerd door een groot beeld van een draak op een rotonde in Beesel. Daar draaien inwoners zelfs soms een rondje als ze van vakantie thuis komen, om het gevoel van “we zijn weer thuis” te krijgen. “Hoe mooi zou dat zijn als we dat in Sevenum konden hebben”, verteld Erik trots. De ezelkop komt van de carnavalsverenging af. Sjors Janssen maakt scepters voor de carnavalsprinsen en hij maakte het houten model, waar Erik op zijn beurt weer mee verder ging. Er zitten inmiddels al maanden werk in. De hele werkgroep heeft niet stil gezeten. Zo zorgde men dat er geld binnen kwam via sponsoren en subsidies.

De Zaerumse Aezel zal geplaatst worden op de rotonde aan de Venloseweg/Steinhagenstraat in Sevenum

Vanwege de beperkingen mbt Corona benadrukt de werkgroep dat het fysiek aanwezig zijn, niet kan.  Nieuws uit Horst aan de Maas zal een Livestreaming verzorgen zodat een ieder digitaal de onthulling kan bijwonen.