Horst24

Mijn vader is ongeneeslijk ziek | Steun Piet in zijn gevecht tegen kanker

In Nederland is hij uitbehandeld maar in Duitsland is nog een medicijn wat voor Piet levensverlengend is en wat de kwaliteit van leven verhoogt” zo begint Guus Kuijpers uit Horst.

Steun Piet in zijn gevecht tegen kanker

In 2017 kregen we te horen dat pap uitgezaaide prostaatkanker had. Het zat al door heel zijn lichaam in de botten. Genezing was niet meer mogelijk, verlenging van zijn leven wel. Chemo’s, bestralingen en hormoontherapie volgden en hadden een tijd effect. Tot afgelopen juni. De mededeling van de oncoloog: “Er is niks meer aan te doen, chemo’s durven we niet meer aan.” Toch heeft de oncoloog het hier niet bij gelaten. Ze heeft zich enorm voor pap ingespannen. Er was namelijk nog 1 medicijn in onderzoek. Maar door corona zijn deze onderzoeken in Nederland helaas stilgelegd en kon pap niet meer deelnemen. De enige optie was Heidelberg in Duitsland. Daar is het medicijn al goedgekeurd en wordt het zeer succesvol gebruikt. 80% van de patienten heeft er in meer of mindere mate baat bij.

Wederom met hulp van de oncoloog hebben we een aanvraag gedaan bij de verzekering.  Na ruim 4 weken op antwoord te hebben gewacht, kwam de afwijzing. De behandeling werd niet vergoed omdat er niet genoeg wetenschappelijk bewijs was dat het een effectief medicijn zou zijn. Een grote teleurstelling. Maar we laten het er niet bij zitten.

Vandaar ook dat ze een crowdfunding opgezet hebben. Voor 1 behandeling in Heidelberg hebben ze zo’n € 15.000,- nodig. “We gunnen pap nog zoveel extra tijd, mét kwaliteit van leven. Hij wil nog genieten van zijn kleinkinderen, van leuke dingen doen met mam en met ons, met vrienden en familie“.

Inmiddels is het streef bedrag van € 15.000,- bij elkaar maar elke euro is welkom.