Horst24

Herinrichting centrum Meterik

De komende tijd gaat er veel gebeuren in Meterik. Het centrumplan, waarmee onder andere wateroverlast bij hoosbuien moet worden voorkomen, zal worden uitgevoerd zoals dat onlangs gepresenteerd is. Ook de Crommentuijnstraat wordt gerenoveerd. De asfaltlaag wordt vervangen en de trottoirs worden vernieuwd. De gemeente stelt voor om dan ook enkele bomen te rooien en te vervangen door andere soorten die minder overlast geven. Zo staat de grote linde bij huisnr. 18 op de nominatie om te worden gerooid. Ook de grote zuileiken wil men vervangen.

Herinrichting

Vanwege de vraag om extra parkeerplekken rondom het MFC is gekeken of het mogelijk is die te realiseren door het speeltuintje aan de achterzijde anders in te richten. De invulling die in een eerdere schets van het centrumplan was opgenomen stuitte op weerstand van omwonenden. Daarom is besloten dit stukje los te koppelen van de uitvoering van het centrumplan. Hier wordt nog samen met omwonenden verder naar gekeken.
Wanneer precies gestart wordt met de werkzaamheden in het centrum is nog niet duidelijk. De bedoeling is elk geval dat in het eerste kwartaal van 2021 gestart wordt. De doorlooptijd zal 2-3 maanden zijn.

Meer informatie? Bekijk dan de Facebookpagina van Dorpsraad Meterik