Horst24

Tijdreis24 | Steinhagenstraat – Doe het Zelf Chrit Lommen

In deze rubriek nemen Jan van de Riet en Horst24 jullie mee terug in het verleden en bekijken we de karakteristieke gebouwen in Horst aan de Maas, hoe het vroeger was en hoe het er tegenwoordig uitziet.

Tijdreis24 |  Steinhagenstraat – Doe het Zelf Chrit Lommen

Dit pand was vroeger een café met een zaal genaamd:’t Vongdere en lag toen nog aan de Venloseweg wat tegenwoordig Steinhagenstraat heet. Een leuk weetje is dat Medio 1954 in dit café de Serumse Carnavalsvereniging “D’n Ezelskop ontstond. Nadat men stopte met het café en de zaal kwam er de allereerste doe het zelf winkel van Serum in. Dit werd later Hubo en toen deze verhuisde naar een ander pand kwam er de Schlecker in. Nadat deze de deuren sloot werd de oude winkel gesloopt en kwamen er woningen voor in de plaats.

Jan stelt zich even voor
Ik ben Jan van de Riet en woon sinds 1996 met mijn vrouw en 2 kinderen in Horst. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn camera op zoek naar oude verlaten gebouwen en hun geschiedenis. Voor Horst24 maakt Jan reportages en gaat hij af en toe terug in de tijd met foto’s van vroeger en nu.