Horst24

Gommans scoort 2e plaats met roomboter amandelstaaf

Gommans, De Echte Bakker met winkels in Sevenum, Horst en Swalmen is tweede geworden in de roomboter amandelstavencompetitie van 2020.

Roomboter amandelstaaf

In het Limburgse Horst is gistermorgen de bijna-beste roomboter amandelstaaf gekocht door de Mystery Shopper. De score van 8,08 was goed voor een prachtige tweede plaats. Arjan van der Eijk uit Haastrecht won de competitie en Vroonland, De Echte Bakker uit Yerseke behaalde de derde plaats.

Tovenaarsleerling
Bas Gommans is ‘heel, heel, heel’ tevreden over deze tweede plek. Vorig jaar won de bakker uit Sevenum de eerste prijs met de inzending van zijn banketbakker Wim. Bas: “Door die prijs wilden heel veel mensen onze roomboter amandelstaaf proeven. Om die allemaal te bakken kreeg onze broodbakker Dorus Beeks een spoedcursus van de specialist Wim. Dorus blijkt een tovenaarsleerling want hij heeft deze week de staven gebakken die uit de winkel zijn gekocht door de Mystery Shopper. Dat is toch geweldig! Het laat zien dat de eerste prijs vorig jaar geen toevalstreffer was. Ik ben heel blij maar zeker ook trots op mijn team.

Ware traktatie
In de voorronde werden 105 staven gekeurd door de vakspecialisten Mark van Wijk en Ron Bloem. De roomboter amandelstaaf van Gommans behaalde als enige uit de provincies Limburg en Brabant een finaleronde waarbij ook Mike Onasse, lid van het Nederlands Boulangerieteam als keurmeester aanschoof.
De amandelstaaf van Gommans is echt heerlijk,” aldus Mark van Wijk. “Hij ziet er prachtig uit. De buitenkant glanst en heeft een mooie craquelé; de kleine scheurtjes in het korstdeeg die een mooie tekening aan het product geven. De amandelstaaf heeft een heerlijke baksmaak en is een ware traktatie om te eten.”

Prachtige beloning
In de winkels in Sevenum, Horst en Swalmen loopt iedereen met een glimlach rond. Gommans die al heel veel prijzen in de wacht sleepte met zijn producten en dit jaar voor de tweede keer Beste Echte Bakker van Nederland werd zou er aan gewend raken. Maar dat is niet het geval. Het is elke keer weer een prachtige beloning voor de inzet van het hele team!