Horst24

Vragen SP-Kamerlid Henk van Gerven over sluiting HAP Venray

Het SP-Kamerlid Henk van Gerven heeft Kamervragen gesteld over het besluit van de Coöperatie Cohesie om de huisartsenpost in Venray te sluiten. In met name de gemeenten Venray en Horst aan de Maas is over die sluiting veel commotie ontstaan. De SP Venray heeft aan het bestuur van Cohesie ruim 2500 handtekeningen tegen dat besluit aangeboden.

Sluiting HAP Venray

Van Gerven reageert met zijn vragen op een artikel in Dagblad De Limburger waarin de “Kerngroep Gezondheidszorg Venray 2.0” aangeeft verbaasd, teleurgesteld en bezorgd te zijn over de sluiting van de Huisartsenpost Venray. Van Gerven vraagt of de minister erkent dat één centrale spoedpost in Noord-Limburg de zorg in de regio verschraalt en minder toegankelijk maakt en of de sluiting een voorbode is van het sluiten van het ziekenhuis van VieCuri in Venray.

Van Gerven vraagt de minister ook of zij de zorgen deelt over zorgmijding, aangezien de huisartsenpost in Venlo niet met het openbaar vervoer te bereiken is in de late avond en nacht en er geen taxi’s meer rijden in Venray. En dat geldt te meer omdat de gemeente Horst aan de Maas zich ook tegen de sluiting heeft uitgesproken vanwege de lange reistijd naar Venlo vanuit verschillende dorpen, zoals gemeld in een artikel in de Hallo. Het SP-Kamerlid vraagt tenslotte aan de minister hoe zij de centrale regie,  waar zij sinds de coronacrisis voor pleitte, aanwenden om de toegankelijkheid van de zorg voor de regio Venray/Horst aan de Maas te bewaken.