Horst24

Tijdreis24 | Raadhuisstraat – Sevenum

In deze rubriek nemen Jan van de Riet en Horst24 jullie mee terug in het verleden en bekijken we de karakteristieke gebouwen in Horst aan de Maas, hoe het vroeger was en hoe het er tegenwoordig uitziet.

Tijdreis24 | Raadhuisstraat – Sevenum

Deze straat loopt van de Maasbreeseweg tot de kerk waar heel vroeger het oude raadhuis midden in het dorp stond. In de jaren 50 werd een nieuw gemeentehuis met plein gemaakt langs de kerk. Links van deze straat lag kunstatelier Sieraad en rechts lag de slagerij met slachthuis van Eersel. In de jaren 80 werden de oude panden gesloopt en kwam er een nieuw complex te staan met onderin een winkel en bovenop appartementen later toen de winkel weg ging heeft er ook nog een bibliotheek in gezeten en tegenwoordig een sportschool.

Jan stelt zich even voor
Ik ben Jan van de Riet en woon sinds 1996 met mijn vrouw en 2 kinderen in Horst. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn camera op zoek naar oude verlaten gebouwen en hun geschiedenis. Voor Horst24 maakt Jan reportages en gaat hij af en toe terug in de tijd met foto’s van vroeger en nu.