Horst24

Tim Verheijen maakt Corona Dashboard voor Horst aan de Maas

 

Data Analist Tim Verheijen heeft in zijn vrije tijd een Corona Dashboard voor de gemeente Nederweert, de gemeente Peel en Maas en de gemeente Horst aan de Maas gemaakt.

Iedereen kent inmiddels de gevolgen van Corona. Naast de gezondheidsgevolgen raakt deze crisis ook flink ons sociaal contact. “Tijd genoeg om zelf de data te analyseren welke het RIVM dagelijks update” aldus Tim. “Wat ik vooral mis in de analyse van de overheid, is hoe het gemiddelde zich ontwikkeld. En dan ga je dat natuurlijk analyseren in de gemeente waar je woont“.

Tim Verheijen

Mijn naam is Tim Verheijen en als beroep ben ik Data Analist. In mijn dagelijks beroep hou ik me bezig met het analyseren van data in verschillende bedrijfstakken. Van fashion tot de bouwsector, van cultuur tot gemeenschappen. Dit doe ik onder andere met PowerBI. Met dit programma heb ik verbinding gemaakt met de gegevens van het RIVM en daarop een dashboard gemaakt dat betrekking heeft op onze gemeente.

Dit dashboard voorziet drie pagina’s voor Nederweert (afgelopen maand, afgelopen kwartaal en de gehele crisis). De vierde pagina vergelijkt Nederweert met de andere gemeente in Midden-Limburg. Dit alles op het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen. Want vandaag een piek of daling, betekent uiteraard niet dat het de goede of slechte kant op gaat. Dit vermijdt vertraagde data of pieken en dalen door storingen.

Nu mag je zelf conclusies trekken aan de hand van het dashboard. Laat vooral weten hoe jij de data interpreteert!

Zit je zelf met vragen over data-analyse. Of ben je zelf aan het stoeien met PowerBI. Neem gerust contact met mij op en dan kunnen we samen bekijken wat ik voor je kan betekenen.

Tim Verheijen
It-tim@hotmail.com
www.linkedin.com/in/timverheijen

Corona Dashboard Horst aan de Maas

Het Corona Dashboard kun je terug vinden op Horst24 via deze link: Corona Dashboard Horst aan de Maas of boven in het menu.