Horst24

Reconstructie Maasbreeseweg, Rozendaal en Sevenumseweg

Vanaf eind september tot en met begin november heeft Horster Wegenbouw Combinatie B.V. in samenwerking met gemeente Horst aan de Maas, gemeente Peel en Maas, Provincie Limburg en Rijkswaterstaat wegwerkzaamheden uitgevoerd aan de wegen Maasbreeseweg, Rozendaal en Sevenumseweg inclusief viaduct over de A67.

Reconstructie

De werkzaamheden zijn uitgevoerd om verkeersremmende maatregelen te treffen en om te zorgen dat weg weer vele jaren mee kan. Op de weg zijn verschillende drempels aangebracht en een wegversmalling om de snelheid te remmen. Ook de fietsers hebben extra ruimte gekregen op de brede rode fietssuggestiestroken. Daarnaast is voor de bewoners van Maasbree een nieuw voetpad aangelegd tussen de kruising Korte Heide en de Dörperfeldlaan met duurzame ledverlichting.

De reconstructie is op een zo duurzaam mogelijke manier uitgevoerd. De bestaande asfalt is er af gefreesd en waar dit mogelijk was vervoerd naar de leverancier van de asfalt zodat deze hergebruikt kan worden. De fundering van het nieuwe voetpad is tevens gemaakt van gerecycled granulaat welke o.a. is vrijgekomen bij het slopen van gebouwen. Door gebruik te maken van recyclet asfalt zijn de rijbanen teven op een duurzame manier vernieuwd.

Klimaatadaptief wonen De Afhang Horst
In oktober 2019 zijn we gestart met het bouwrijp maken Afhang Fase C in samenwerking met de gemeente Horst aan de Maas. Tijdens het bouwrijp maken hebben we 2 riolen aangelegd zodat de toekomstige verharding en woningen voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van klimaat adaptatie. Naast een traditioneel riool voor het afvalwater is er ook een infiltratieriool aangelegd om regenwater ter plaatse te infiltreren zodat het ‘schone’ water niet naar de zuivering hoeft om gereinigd te worden.

Begin januari 2020 zijn deze werkzaamheden afgerond en inmiddels staan de eerste huizen van Wonen Limburg hier al. Vanaf begin november zijn we gestart met het woonrijp maken van het eerste gedeelte Kassenstraat. Hierbij wordt gebruik gemaakt van duurzame straatbakstenen welke een lange levensduur hebben. Het straatoppervlak wordt tevens ook afgekoppeld en aangesloten op het infiltratieriool.