Horst24

Pastoor-deken Wilson Varela geïnstalleerd

De 41 jarige uit Colombia afkomstige pastoor-deken Wilson Varela is zondagmiddag geïnstalleerd in de Sint-Lambertuskerk in Horst.

Pastoor-deken Wilson Varela

Voordat hij hier pastoor-deken werd was hij 12 jaar pastoor in de parochies Roermond Noord-Oost. Er waren enkele genodigde aanwezig, waaronder burgemeester Ryan Palmen, wethouder Rudy Tegels van de gemeente Horst aan de Maas, wethouder Wim Hermans van de gemeente Peel en Maas en Raymond Knops, oud wethouder van de gemeente Horst aan de Maas en nu Staatssecretaris van Binnelandse Zaken en Koningsrelaties.

In Horst wordt Varela naast deken van het dekenaat ook pastoor van de parochiefederatie H. Lambertus en Norbertus in Horst, H. Oda in Melderslo, H. Hubertus in Hegelsom, H. Johannes Evangelist in Meterik, H. Jozef in America, H. Barbara in Griendtsveen, HH. Fabianus en Sebastianus in Sevenum, H. Theresia in Kronenberg en het rectoraat O.-L.-Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Evertsoord. Ook is hij benoemd tot pastoor van het parochiecluster O.-L.-Vrouw Geboorte in Kessel, Maria Onbevlekt Ontvangen in Kessel-Eik, H. Aldegundis in Maasbree en H. Petrus in Baarlo.

Met maar liefst 13 parochies is het een hele uitdaging, in een nieuwe omgeving. Burgemeester Palmen is er van overtuigd dat hij, vanuit zijn roeping, ook in Horst aan de Maas voor verbinding zorgt. Een verbinding, die nu in coronatijd extra belangrijk is. “Ik kijk uit naar een goede samenwerking, rekening houdend met de scheiding tussen kerk en staat”, aldus Palmen.