Horst24

Tijdreis24 | Stationstraat overgang Horst Sevenum

In deze rubriek nemen Jan van de Riet en Horst24 jullie mee terug in het verleden en bekijken we de karakteristieke gebouwen in Horst aan de Maas, hoe het vroeger was en hoe het er tegenwoordig uitziet.

Tijdreis24 | Stationstraat overgang Horst Sevenum

Halverwege de 19e eeuw ontstond het idee om een spoorlijn dwars door de Peel aan te leggen. Een aantal invloedrijke personen wilde de Peel vervenen en de turf via deze spoorlijnen vervoeren. Omdat er vanuit de gemeentebesturen hevig verzet kwam tegen de plannen, verdween het plan in eerste instantie in de ijskast. Omstreeks 1860 kwam er toch een aanleg van wegen en spoorlijnen op gang. Genaamd Staatslijn E, dit was de eerste lijn die door de staat in het zuiden van Nederland werd aangelegd. Daarbij behoorde ook een spoorwegovergang om de doorgaande weg tussen Sevenum en Horst te verbinden. In de loop der jaren zijn de gebouwen aan de Horster zijde verdwenen.

Archieffoto:1957

Jan stelt zich even voor
Ik ben Jan van de Riet en woon sinds 1996 met mijn vrouw en 2 kinderen in Horst. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn camera op zoek naar oude verlaten gebouwen en hun geschiedenis. Voor Horst24 maakt Jan reportages en gaat hij af en toe terug in de tijd met foto’s van vroeger en nu.