Horst24

Testperiode: Verkeerslichten Stationsstraat-Gasthuisstraat binnenkort uitgeschakeld

Vanaf 1 december worden de verkeerslichten op de kruising Stationsstraat-Gasthuisstraat uitgeschakeld. Na een testperiode neemt de provincie in het nieuwe jaar een besluit over het definitief verwijderen van de verkeersregelinstallatie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat verkeerslichten op deze plaats niet meer noodzakelijk zijn.

Verkeerslichten

Voor de pilot en het vervolgtraject heeft de provincie een tijdpad ingesteld. In eerste instantie gaan de verkeerslichten op geelknipperen; vanaf medio december worden ze volledig gedoofd. In februari wordt de linksafstrook richting Gasthuisstraat afgezet met bakens. Uiteindelijk wordt in maart een besluit genomen over het al dan niet verwijderen van de VRI

De voorrangsregeling blijft voor zowel automobilisten als fietsers ongewijzigd. Er wordt alleen niet meer op ingegrepen door verkeerslichten. Na uitschakeling van de verkeerslichten zijn de borden en markering leidend. Weggebruikers worden met tijdelijke bebording ter plekke op de hoogte gebracht van de uitschakeling.

Foto: Gemeente Horst aan de Maas