Horst24

SV Kronenberg & Sparta’18 breiden samenwerking jeugd uit

SV Kronenberg en Sparta’18 gaan hun krachten verder bundelen en de samenwerking tussen de jeugdafdelingen uitbreiden. Beide clubs werken al circa 20 jaar samen in de jeugdcategorieën van 12 tot 19 jaar. Met ingang van 1 januari wordt hier de jongste jeugd van 6 t/m 11 jaar aan toegevoegd.

SV Kronenberg & Sparta’18

De besturen van beide verenigingen hebben hiervoor een vernieuwde meerderjarige samenwerkingsovereenkomst getekend. De komende jaren zal de samenwerking binnen de gehele jeugdafdeling zijn en zal de jeugdafdeling van SV Kronenberg geleidelijk overgaan naar Sparta’18. De jeugd van 12 jaar en ouder blijft dit seizoen spelen in de huidige ST vorm (samengestelde teams vanuit 2 verenigingen), de leden van SV Kronenberg die jonger zijn dan 12 jaar worden lid van Sparta’18.

Roy Hermans, voorzitter van Sparta’18, licht toe: “Wij zijn blij dat wij samen met SV Kronenberg deze vervolgstappen hebben gezet binnen onze samenwerking.  Het belangrijkste doel is om het spel- en speelplezier van de jeugdspelers & -speelsters te vergroten, door het aantal spelers binnen de diverse leeftijdscategorieën te verhogen.  Daarbij willen wij de continuïteit van een gezonde jeugdafdeling waarborgen door meer spelers binnen één gezamenlijke jeugdafdeling en de optimale inzet van vrijwilligers, faciliteiten en middelen.

De landelijke trend laat al enkele jaren een dalend aantal (jeugd) spelers zien binnen het voetbal en op basis van de demografische bevolkingsopbouw binnen de gemeente is de verwachting dat deze trend zich de komende jaren doorzet. Theo Herraets, voorzitter van SV Kronenberg: “Daar waar de seniorenafdeling van SV Kronenberg voldoende groot is om nog als zelfstandige vereniging te functioneren, zien wij binnen de jeugd de landelijke trends terug en is het niet meer haalbaar om de jeugdleden binnen hun eigen leeftijdscategorie en op hun eigen niveau te laten spelen. Zowel de jeugdleden als de beide clubs hebben al jaren lang voordeel van de samenwerking en nu ook de jeugd in de basisschool leeftijd aan de samenwerking wordt toegevoegd, is een geleidelijke integratie een passende vervolgstap.

De komende weken zullen in het teken staan van kennismaking voor de jongste jeugd, trainers en ouders. En uiteraard samen voetballen en andere activiteiten ondernemen.