Horst24

Omdat er nog zoveel moois is om te delen | Kunst in Coronatijd

Stoppen met creëren is geen optie en kunst vinden we net zo belangrijk als ons dagelijks brood. Om in evenwicht te blijven moet ook onze geest gevoed worden. Kunstenaars Erwin Michielsen, Eduard Gerrits en Nellie de Mulder willen -nu activiteiten stilvallen of galeries sluiten- op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden en perspectief bieden. Creativiteit, verbeeldingskracht, schoonheid, allemaal waardes die er – zeker nu- toe doen.

Kunst in Coronatijd

Het expressieve schilderwerk van Erwin gaat over de vergankelijkheid van ons omhulsel en hij stelt zich de vraag wat belangrijker is: ons omhulsel of onze levenservaringen. De lijnvoering in zijn werk wordt gekenmerkt door een organisch karakter. Van groot belang is de energie, vaart kracht en snelheid, die hij in het uiteindelijke resultaat vastlegt.

Eduard verdiepte zich in het thema “de maakbare mens”. In zijn plastische werken in klei staat de mens centraal. We kunnen een mens kneden, zowel fysiek als mentaal maar de gedachte dat alles beheersbaar en maakbaar zou zijn is ook nu weer achterhaald. Het coronavirus laat ons meer dan ooit de kwetsbaarheid van de mens zien.

Nellie trok zich tijdens de lock down 103 dagen terug in haar atelier. Er werd geschilderd genaaid geplakt getekend en geborduurd. Iedere dag ontvouwde zich een nieuw “beeldverhaaltje”. De krachtige en tegelijk ook kwetsbare werken geven een tijdsbeeld van de mens en zijn wereld in deze verwarrende periode.

Omdat ze alle drie hun werken willen delen met de buitenwereld openen ze een pop-up tuin en galerie op een veilige doorloop locatie volgens alle corona richtlijnen, waar bezoekers kunnen genieten van kunst zonder vooraf te hoeven reserveren en zonder tijdslot.

In de weekenden van 28/29 november en 5/6 en 12/13 december kan er van 11 tot 17 uur genoten worden van schilderwerken, tekeningen, keramische portretten, glasdesign en organische objecten in de pop- up kunstgalerie en tuin aan de Loevestraat 37 in Horst.

Welkom!!