Horst24

Megazeen | Een expositie op papier

2020 is een jaar waarin we collectief tot stilstand zijn gebracht door corona. Tijd voor reflectie en een helikopterview. Daarom is er geen mooier jaar om te beginnen met Megazeen. Wat Megazeen is? Een jaarlijks magazine van kunstenaarsvereniging Zeen uit Horst aan de Maas. Op zondag 20 december verschijnt de eerste editie. Die telt 108 bladzijden, oogt als een boek en staat bomvol met verhalen, foto’s, gedichten, collages, tekeningen, bespiegelingen, interviews.

Megazeen

In Megazeen 2020 is geen plaats voor getheoretiseer over kunst. De redactie, bestaande uit Sanne Aben, Aukje van Dijk, Wim Moorman en Frank Schijven, wil de lezer niet overtuigen van het belang van kunst, maar wil de lezer de waarde, het belang ervan laten ervaren. Zie Megazeen daarom als een expositie op papier.

Meer dan veertig mensen hebben een bijdrage geleverd: piepjong en niet meer geheel okselfris, man en vrouw en alles wat daar tussen zit, wereldburger en studeerkamergeleerde. Onder wie een BBN’er (Best Bekende Nederlander) als de huidige Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg. Onder wie ook BBH’ers (Best Bekende (ex-)Horst aan de Maasenaren) als de Afterpartees, Mathieu Knippenbergh, Wiek Lenssen, Kirsten Schoeber, Lotte Spreeuwenberg, Roel Vennekens en Anniek Verheijen. Onder wie ook BBZ’ers (Best Bekende Zeeners) als Safia Boulghalgh, Eric van Grootel, Jacqueline Hanssen, Jeu van Helden, Marian Litjens, Erwin Michielsen, Helmie van de Riet, Harm Rutten, Ine Schriever en Agata Siwek.

Wat je verder mag verwachten? Bijvoorbeeld een dubbelinterview met Joep Vossebeld van Odapark Venray en Paulo Martina van Museum Van Bommel Van Dam in Venlo. Geert van der Wallen, muzikant en schrijver met de beperking autisme, heeft zichzelf geïnterviewd. Vermelding verdient ook een toeristische route langs varkensstallen in Horst aan de Maas.

Elk exemplaar is uniek doordat één dubbele pagina is gevuld met een bijdrage van een leerling van basisschool De Weisterbeek dan wel het Dendron College. Megazeen 2020, dat prachtig is vormgegeven door Aukje van Dijk, kost € 15. De oplage blijft beperkt tot 400 genummerde exemplaren. Wil je verzekerd zijn van een exemplaar? Bestel dat dan nu via https://www.ticketcrew.nl/tickets/megazeen. Zie ook https://www.zeen.online/megazeen-2020