Horst24

Vrijdag is het eerste ‘wormenhotel’ van Limburg officieel geopend

In de wijk ’t Luttel in Sevenum staat het eerste Wormenhotel van Limburg. Een wormenhotel is een houten kast, waar buurtbewoners hun groente- fruit- en etensresten in composteren met behulp van wormen. De wormen versnellen het proces van het composteren, waarbij biljoenen bacteriën en schimmels het afval omzetten in voeding en deze voeding kant men vervolgens weer gebruiken als bemesting voor de tuin.

eerste wormenhotel van Limburg

Een wormenhotel zorgt er ook voor dat er meer contact onder de buurtbewoners komt. Zo kunnen er bijvoorbeeld ook oogstfeesten gehouden worden, waar het compost verdeeld wordt onder de deelnemers. Een ander bijkomend voordeel is dat door dit principe ook minder afval vervoert wordt, wat uiteraard zo ook weer beter is voor het milieu. En niet te vergeten; educatie voor zowel jong en oud.

Olivia Roosengarten
Olivia Roosengarten uit Sevenum is initiatiefneemster van dit project. Zij had dit in Amsterdam gezien en wilde dit graag in haar eigen gemeente realiseren. De gemeente heeft het wormenhotel laten maken en in bruikleen gegeven aan de bewoners. Het doel is om in 2050 geen afval meer in te zamelen.

Meer info kan men vinden op www.wormenhotel.nl.