Horst24

Groengroep druk in de weer

Elke laatste zaterdag van de maand gaan de vrijwilligers van de groengroep/wijkcomité in de Riet de wijk in om werkzaamheden uit te voeren.

Groengroep

Zaterdag waren Daan, Frans en Jan druk in de weer. Ze verplaatsten een picknickset, ruimen takken en andere rommel op, en snoeiden de wilgentenenhut, zodat er in het voorjaar weer volop gespeeld kan worden door de kinderen. Het Kabroek, gelegen aan de Westsingel in Horst is een leuk parkje waar veel te zien en te beleven is.

De vrijwilligers laten het parkje bewust “ruig”, en laten de natuur zo hun gang een beetje gaan. Zo wordt een ongevallen boom gebruikt om over het water te leggen, wat zo weer speelwaarde brengt voor kinderen. Maar ook in het bosje is het leuk spelen, én leren: hoe ver kan een muisje springen bijvoorbeeld. Alles in natuurlijke materialen, waar de groengroep overigens samenwerkt met Horster Landschap.

Het afval in en rondom het stenen huisje ruimen ze niet meer op, dat lijkt dweilen met de kraan open. Er staat een prullenbak naast het huisje waar veel jongeren komen, maar helaas niet de moeite nemen om de rommel erin te gooien.