Horst24

Tijdreis24 | Pastoor Vulinghsplein Sevenum 1972 – 2020

In deze rubriek nemen Jan van de Riet en Horst24 jullie mee terug in het verleden en bekijken we de karakteristieke gebouwen in Horst aan de Maas, hoe het vroeger was en hoe het er tegenwoordig uitziet.

Tijdreis | Pastoor Vulinghsplein 1972 – 2020

1966 de Pastoor Vullinghsstraat in net gereed met het nieuwe plein en de moderne winkels van Eigen Haard, Electro van Enckervort en Bors, schildersbedrijf Jan Nabben en Café Donkey Shed. De Bosschekampstraat richting het Walhalla moest toen nog aangelegd worden. Destijds was het een zeer open plein en was de ontwikkeling rondom dit plein nog in volle gang.
Begin jaren 80 werd de oude blokhut en oude kleuterschool “t Groentje” afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe school. Deze school kreeg haar nieuwe naam: basisschool De Dobbelsteen. In 2011 verhuisde de school naar het oude gemeentehuis en moest het plaats maken voor een nieuw appartementencomplex met winkels.

Jan stelt zich even voor
Ik ben Jan van de Riet en woon sinds 1996 met mijn vrouw en 2 kinderen in Horst. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn camera op zoek naar oude verlaten gebouwen en hun geschiedenis. Voor Horst24 maakt Jan reportages en gaat hij af en toe terug in de tijd met foto’s van vroeger en nu.