Horst24

Zorgen om vandalisme bij RKsv Wittenhorst

De toenemende problematiek rondom het oneigenlijk gebruik van het sportterrein baart het bestuur van RKsv Wittenhorst in Horst zorgen.

Vandalisme

Met enige regelmaat komen er mensen buiten de verenigings-uren het terrein op. Niet alleen om te sporten, maar ook om te drinken, te eten en te roken. Voorzitter Ron van den Bekerom geeft aan dat de accommodatie bewust een open karakter heeft en als het even kan moet dat ook zo blijven. “En dat er kinderen uit de buurt er af en toe een balletje trappen heeft men tot nu toe altijd gedoogd. Sterker nog, zodra het weer mag als de Corona-beperkingen weg zijn, juicht de club dit toe” aldus de voorzitter. “Er zijn zelfs signalen dat er zelfs mensen uit Venlo het sportpark bezoeken om vertier te zoeken“.

Echter, nu ligt het terrein met regelmaat bezaaid met etensresten, verpakkingen en zelfs gripzakjes, waar men drugs in koopt. “Dat laatste is zeer onwenselijk”, aldus Ron. “Er gebeurt echter nóg meer dan rommel achter laten. Er wordt met voetbaldoelen gesleept, fietsen en scooters over het kunstgras gereden, en zelfs peuken worden uitgedrukt in het kunstgras“.

Samen met de gemeente word bekeken hoe ze een en ander tegen kunnen gaan. BOA’s zullen dan ook vaker gaan controleren op en rondom de terreinen. Club en gemeente gaan in gesprek over mogelijk aanbrengen van camera’s.