Horst24

Reactie journalisten Omroep Horst aan de Maas op persbericht Raad van Toezicht

Op maandag 30 november heeft de Raad van Toezicht (RvT) een persbericht naar buiten gebracht met het nieuws dat Omroep Horst aan de Maas vanaf 1 januari 2021 weer een volledige vrijwilligersomroep wordt. Omdat er nu in de media een eenzijdig verhaal te lezen is, reageren de journalisten van de omroep met de andere kant van het verhaal.

Reactie

Afgelopen woensdag hebben wij de boodschap gekregen dat de RvT na het vertrek van directeur-bestuurder Evert Cuijpers geen toekomstperspectief meer ziet. Onze tijdelijke contracten, die tot 31 december 2020 lopen, worden daarom niet verlengd.

Afgelopen vrijdag heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de RvT en de journalisten. Daarin is door ons als redactie aangegeven dat wij nog wel mogelijkheden zien. Toen is afgesproken dat de journalisten dit verder uit zouden werken in een plan, waarmee de omroep na 31 december door zou kunnen. Dat plan is maandagochtend door de voltallige redactie aan de RvT gepresenteerd. De RvT ziet daarin geen toekomst.

De journalisten zien nog wel mogelijkheden en daarom lopen er op dit moment nog andere gesprekken om deze beslissing terug te draaien. De redactie is er namelijk nog steeds van overtuigd dat Omroep Horst aan de Maas vanaf 1 januari op een professionele wijze door kan. Vanwege die lopende gesprekken doen de journalisten daar op dit moment verder geen uitspraken over. De redactie is strijdbaar om een professionele lokale omroep voor Horst aan de Maas te behouden.

Journalisten Omroep Horst aan de Maas

Lees ook