Horst24

Stembureauleden gezocht in gemeente Horst aan de Maas

Wil je bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 meehelpen op een stembureau? En ben je 18 jaar of ouder, behulpzaam, nauwkeurig, kiesgerechtigd en ben je niet politiek actief? Meld je dan aan als stembureaulid.

Wat doet een stembureaulid?
Stembureauleden zorgen samen dat de verkiezingen goed en veilig verlopen. De stembureauleden verdelen de taken onderling. De taken van een stembureaulid zijn onder andere:

Wat krijg je?

Tijd

Corona
In de stemlokalen houden ze de coronamaatregelen in acht, zoals het houden van 1,5 meter-afstand en de hygiënemaatregelen. In alle stemlokalen is er een ruimere opstelling, zijn er kuchschermen voor de stembureauleden en zijn de ingang en de uitgang gescheiden. Zo kan iedereen straks veilig stemmen.

Op een verkiezingsdag komen veel mensen langs in het stembureau. Denk daarom goed na over je aanmelding als stembureaulid. Zeker als je onder een risicogroep valt of voor iemand zorgt die onder een risicogroep valt.

Reserve-stembureauleden
Voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn veel extra stembureauleden nodig vanwege alle maatregelen. Ook zijn er reserveleden nodig. Bijvoorbeeld als een stembureaulid zich af moet melden door een verkoudheid, een ziek gezinslid of omdat hij of zij in quarantaine moet.