Horst24

‘Pluim van de burgemeester’ voor Luuk Thijssen uit Lottum

Dinsdagmiddag heeft burgemeester Palmen van de gemeente Horst aan de Maas een bezoek gebracht aan ‘Basisschool de Bottel’ in Lottum om de 7-jarige Luuk Thijssen te verrassen met een ‘Pluim van de burgemeester‘.

‘Pluim van de burgemeester’

Op school kreeg Luuk les over de egel en dat het daar niet zo goed mee gaat. Hij wilde daarom iets doen voor de egels. Op eigen initiatief is hij een actie gestart om geld in te zamelen voor Egelopvang Stein, waar zieke egels vanuit de hele provincie Limburg naar toe worden gebracht en verzorgd.

Poster voor goede doel
Luuk heeft een poster gemaakt, heeft mensen gevraagd geld te doneren en heeft aan zijn klas uitleg mogen geven waarom hij geld in wilde zamelen. De opbrengst heeft hij zelf naar de egelopvang gebracht. Bij thuiskomst is Luuk samen met zijn vader aan de slag gegaan om een egelhotel te bouwen. Op deze manier hoopt Luuk ook vanuit de thuissituatie nog een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van de egel.

“Wat mij betreft is de inzet van Luuk een fantastisch voorbeeld voor andere kinderen en dat verdient een dikke, vette pluim!” aldus burgemeester Palmen.