Horst24

Het jaar 2020 van | Nienke Wijnhoven

Het jaar 2020 van….. een serie interviews van bijzondere mensen die we onlangs gesproken hebben. Interviews met verschillende mensen, met verschillende achtergronden. Hoe hebben zij afgelopen jaar ervaren, wat deed Corona met ze en wat voor moois heeft het gebracht….

Nienke Wijnhoven

Wie ben jij? Wat doe je? (Vertel wat over jezelf)
Mijn naam is Nienke Wijnhoven. Ik ben 22 jaar oud en ben woonachtig in Horst. Mijn hele leven ben ik al bezig met zingen en muziek maken. Sinds mijn deelname aan The Voice of Holland (seizoen 8) ben ik werkzaam als fulltime zangeres. Voor die tijd heb ik mijn diploma als onderwijsassistent behaald en heb ik nog eventjes op de middelbare school gewerkt. Op dit moment geef ik nog zanglessen en ben ik samen met Geert Keijsers aan het componeren en schrijven aan eigen songs.

We gaan even naar het begin van het jaar. Hoe ben jij 2020 ingegaan?
Het begin van 2020 was te gek! Mijn broertje was jeugdadjudant geworden, dus dat was een aantal weken feesten! Ook waren er aan het begin van het jaar een aantal optredens die ik nog heb kunnen doen. Bij één van deze optredens heb ik de man leren kennen die nu mijn videoclips maakt. Ook hadden we begin 2020 een theatershow op de agenda gezet, deze stond voor 29 oktober 2020. Dit was dus te gek nieuws! Helaas is deze niet doorgegaan. De reden hiervoor lijkt me vanzelfsprekend haha.

En toen kwam Corona; welke impact heeft dat op jou – zowel persoonlijk als zakelijk – gehad?
Corona persoonlijk: Begin april is mijn opa (79) overleden aan Corona. Heel erg heftig omdat we allemaal afstand moesten houden. Zo hebben we opa niet meer mogen zien en spreken. Maar ook voor de familie én oma was het hele rouwproces heftig omdat we niet mochten knuffelen. Ondanks alles toch een liefdevol afscheid gehad.

Zakelijk: Door Corona is de theatershow niet doorgegaan. Ook veel andere optredens die stonden gepland zijn helaas uit de agenda gehaald door de maatregelen. Mijn zanglessen heb ik een tijdje digitaal gegeven.

Heeft deze periode ook iets moois gebracht en zo ja wat dan?
Door de corona was mijn agenda ineens leeg. Dit gaf me rust om na te denken over mijn leven en wat ik nu eigenlijk wil. Ik kwam er achter dat ik nog nooit eerder zo zeker was geweest van het feit dat ik meer en intensiever dan ooit voor de muziek wil gaan. Dat ik muziek maak voor mezelf, omdat ík het wil, en niet om anderen altijd maar te bewijzen dat ik niet gefaald heb na The Voice. Ik heb er ook voor gekozen om bepaalde mensen in mijn leven los te laten en dit een plekje te geven. Hierdoor genoeg stof tot schrijven. De eigen songs zijn inmiddels verdubbeld, dus dat is super te gek!

Wat heb je gemist, waar kijk je (weer) erg naar uit?
Optredens!!! Zoals ik zei: Ik doe het echt omdat ik er zo gelukkig van word.