Horst24

Stan Engels wordt ZwerfAfvalPrikker | geen dagbesteding, wel prikken

De achttienjarige Stan Engels gaat normaal gesproken naar de dagbesteding bij Aardbeienland in Horst. Echter, sinds de eerste corona-golf kan dat niet meer. Maar Stan ging niet bij de pakken neer zitten, hij werd ZAP-per – ZwerfAfvalPrikker.

ZwerfAfvalPrikker

De gemeente voorzag hem van een veiligheidshesje, prikker, ring en zakken. Zo vaak als hij kan gaat hij op pad, in de omgeving bij Aardbeienland maar ook verder. Meestal heeft hij een bolderkar bij zich waar hij wel vier vuilniszakken in kwijt kan. “Ongelooflijk” zegt hij, “wat mensen weg gooien, vooral blikjes raapt hij kundig met zijn prikker veel op. Altijd handschoenen aan en goed opletten waar je loopt: veiligheid voorop!
In de herfst ruimt hij ook gevallen bladeren op, maar plastic en blikjes dat is wat telt”, verteld hij. “Blaadjes zijn natuurlijk afval, maar plastic hoort écht niet in de natuur”.

Vera van Huët (afvalcoach van de gemeente Horst aan de Maas) bracht hem namens de gemeente vandaag een presentje, en complimenteerde hem voor zijn inzet.

#Afval #GemeenteHorstaandeMaas

Lees ook