Horst24

VVD Horst aan de Maas | Vragen over ontwikkelingen Omroep Horst aan de Maas

De VVD-fractie gemeente Horst aan de Maas heeft met verwondering kennisgenomen uit de media dat omroep Horst aan de Maas weer een op volledig vrijwilligers draaiende organisatie gaat worden per 1 januari 2021.

Omroep Horst aan de Maas

Naar aanleiding hiervan hebben ze de volgende vragen ingediend bij het College van B&W van de gemeente Horst aan de Maas:

  1. Klopt het beeld dat de media schetst over de omroep Horst aan de Maas? Zo ja, op basis waarvan is deze keuze gemaakt?
  2. Sinds wanneer is het college hiervan op de hoogte? En wanneer was u van plan de raad hiervan op de hoogte te stellen?
  3. Dankzij steun van gemeente zijn er nog financiële middelen voor het eerste halfjaar van 2021, zo wordt in de media geschreven. Hoe zit het met de terugbetaling van de lening aan de gemeente Horst aan de Maas?
  4. Had de omroep in de huidige professionaliseringsslag kunnen slagen indien er een hogere bijdrage vanuit de gemeente zou zijn verleend?
  5. Het Gasthoes heeft een ruimte gereserveerd voor omroep Horst aan de Maas. Is inmiddels bekend of dit door kan gaan? Hoe gaat een non-profit organisatie deze huur betalen?
  6. Wat betekent deze ontwikkeling voor de kwaliteit van de lokale nieuwsvoorziening in de toekomst?

Het College van B&W heeft vier weken de tijd om op de vragen te reageren.