Horst24

Wethouder opent speelstraat in Horst

Sinds deze week is de Jan Bootsstraat in Horst officieel speelstraat. De bewoners van de straat hadden de gemeente gevraagd om de weg af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

Speelstraat Horst

Omdat de straat geen belangrijke verkeerskundige functie heeft, kon de gemeente Horst aan de Maas tegemoet komen aan dit unieke initiatief. Hiermee hebben de kinderen uit de straat nu alle ruimte om veilig buiten te spelen.

Opening
Op woensdagmiddag opende wethouder Eric Beurskens de speelstraat; een primeur in de gemeente Horst aan de Maas. Voor de gelegenheid was de straat vrolijk versierd en zorgden de kinderen met ballonnen voor een feestelijke sfeer. Voor alle aanwezigen was er een bekertje kinderchampagne!

De komende tijd gaat de buurt bekijken hoe ze de straat kunnen vergroenen en op welke manier verder invulling gegeven kan worden aan het spelen in de straat. De gemeente helpt de bewoners hierbij.

Dit buurtinitiatief geldt in eerste instantie voor één jaar. Daarna wordt bekeken of het voor iedereen naar tevredenheid werkt.

Foto: Gemeente Horst aan de Maas