Horst24

Horster Sportakkoord

Eind vorig jaar tekenden 78 enthousiaste supporters het Horster Sportakkoord. Het sportakkoord heeft in een jaar tijd veel beweging op gang gebracht. Samen zetten we het sporten en bewegen in de gemeente Horst nog beter op de kaart. We zijn inmiddels gegroeid naar 86 trotse partners en zijn we aan de slag gegaan met gezamenlijke ambities uit het sportakkoord. Lees je mee?

Na de ondertekening van het Horster Sportakkoord gingen we gezamenlijk vol aan de slag. Helaas kwam corona ons tegemoet. Aan de ene kant een belemmering, maar aan de andere kant wisten organisaties en partners elkaar ook in de digitale wereld goed te vinden door het sportakkoord. Hierdoor zijn een aantal mooie kansen ontstaan die we graag met jullie delen”, aldus Han Geurts.

Beweeg Helden
In samenwerking met Sport aan de Maas heeft Hosema het initiatief Beweeg Helden opgericht. Beweeg Helden richt zich op een aantal thema’s zoals samenwerken, zelfvertrouwen en winnen/verliezen. Onder begeleiding is een beweeggroep voor kinderen aan de slag gegaan met verschillende bewegingsvormen, met als doel beter bewegen. Pien (Hosema): “Samen gaan we op zoek naar een structureel sportaanbod waarbij het kind zich op zijn of haar gemak voelt en een échte beweegheld kan zijn.”

Genietlidmaatschap
Naar aanleiding van het Sportakkoord sprak Dichterbij de wens uit om een Genietlidmaatschap op te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking. Met het Genietlidmaatschap worden mensen met een verstandelijke beperking en ouderen ludieke fan of supporter van verenigingen of gemeenschapsprojecten. Roel (Dichterbij): “Iedereen verdient het om mee te genieten van sport, bewegen en cultuur. Ongeacht zijn of haar beperking.

Verenigingen in corona tijd
Het coronavirus zette het verenigingsleven op zijn kop. Ook in de gemeente Horst aan de Maas. Roy (Sparta’18): “We zijn direct met de gemeente, Sport aan de Maas en verschillende verenigingen in contact gekomen om mensen op een veilige manier te laten sporten. We hebben samen protocollen opgesteld en gedeeld. Het sportakkoord zorgt ervoor dat verenigingen meer verbinden en samen kijken naar uitdagingen in de toekomst.

Een platform speciaal voor onze supporters!
Wij zijn trots op de supporters van het Horster Sportakkoord! Zij verdienen een mooie plek met logo en naamvermelding op dé supporterspagina van Sport aan de Maas. De supporterspagina vol ambities, ideeën en succesverhalen is speciaal ingericht voor onze partners. Alles omtrent het Horster Sportakkoord vind je hier! Ben jij nog geen supporter? Dat kan nog. Meld je aan via manon@sportaandemaas.nl en draag bij aan een gezonde gemeente vol beweging.

Bekijk de supporterspagina via: https://www.sportaandemaas.nl/horster-sportakkoord/