Horst24

Ouders maken zich zorgen over onveilige situatie Gastendonkstraat

Ouders maken zich zorgen over kinderen die meermaals per week over de Gastendonkstraat fietsen om naar sportvoorzieningen te gaan. De ouders melden aan de VVD Horst aan de Maas dat ze vaker contact hebben gehad met de gemeente over de onveilige situatie op deze weg, ter hoogte van het Risselt kapelletje.

Onveilige situatie Gastendonkstraat

Reeds in 2019 is voormalig wethouder Vostermans hierop aangesproken door Joost d’Hooghe woordvoerder namens deze groep bezorgde ouders. Destijds zijn door de wethouder toezeggingen gedaan om de verkeerssituatie aan de Gastendonkstraat te verbeteren. Met ambtenaren is er onder andere gesproken over de mogelijkheid om de gehele straat een 30 kilometer zone te maken en een smiley matrix bord ter hoogte van de onoverzichtelijke bocht te plaatsen. Vervolgens is er regelmatig contact geweest, dit heeft tot nu toe nog niet tot actie geleid.

“We zijn inmiddels al meer dan anderhalf jaar verder en er is nog steeds geen veilige Gastendonkstraat gerealiseerd. Veiligheid dient voorop te staan, toezeggingen dienen nagekomen te worden en niet onnodig vertraagd. Het feit dat voormalig wethouder Vostermans hierin niet meer kan acteren is geen reden om de mensen in de steek te laten. Wij gaan ervan uit dat er continuïteit is in bestuur. En dat opvolgers contact opnemen met de woordvoerder Joost d’Hooghe om nu eens definitief tot actie over te gaan” aldus fractievoorzitter Yvonne Douven van VVD Horst aan de Maas. “Als VVD fractie vinden wij dat berechtigde klachten serieus genomen moeten worden en dat de burgers niet jaren aan het lijntje mogen worden gehouden door het ambtelijk apparaat. Als bestuurders iets toezeggen gewoon doen”.