Horst24

Investeren in Ambassadeurs van de Gastvrijheid

Toerisme en Recreatie zijn belangrijke sectoren in Horst aan de Maas en bieden veel werkgelegenheid, overnachtingen, dagbezoek en bestedingen. Daarom ondersteunt de gemeente Horst aan de Maas met een bijdrage van €10.000,- een initiatief van het toeristisch platform om “om ambassadeurs van de gastvrijheid” op te leiden.

Wethouder Eric Beurskens: “Ik ben blij met dit project. Het is een eerste stap in een nieuwe werkwijze die we samen met ondernemers hebben vormgegeven. Als gemeente willen we op deze manier aanjagen dat goede ideeën, die een bijdrage leveren aan de versterking van de sector en het verwelkomen van meer gasten, ook werkelijkheid worden. Daardoor werken we met meerdere partijen samen om vorm te geven aan de vijf actielijnen voor de vrijetijdseconomie”.

Ambassadeurs
Een belangrijk doel van het Toeristisch Platform in Horst aan de Maas is het creëren van toeristische ambassadeurs onder inwoners, bedrijven en hun personeel. Wie kan tenslotte onze gemeente het beste promoten, dat zijn de mensen die er zelf werken, wonen en leven. Met medewerking van Landschap Horst aan de Maas, kunstplatform ZEEN, Centrum Management Horst en Vereniging Slapen in Limburg organiseert het Toeristisch Platform een training ‘ambassadeur van de gastvrijheid’. De training is bedoeld voor ondernemers, eigenaren, exploitanten en vaste medewerkers van een bedrijf of organisatie betrokken bij de vrijetijdssector in Horst aan de Maas.

Gastvrijheid
In deze training wordt ingegaan op diverse aspecten zoals; wat is gastvrijheid, wie is onze gast, hoe benader je de gast, hoe speel je in op interesses? Deelnemers leren ook hoe ze op een aantrekkelijke wijze met een uniek verhaal ons aanbod op het terrein van recreatie, cultuur, historie, landschap en natuur aan de gast kunnen overbrengen.