Horst24

Lotte (23) en Laura (24) schrijven boek | pas op, ik zie je

Lotte en ik (Laura) hebben samen een tweede fictieboek geschreven met de titel: “pas op, ik zie je”. Laura werkt bij Viecuri als farmaceutisch medewerkster. Lotte volgt de opleiding tot apothekersassistente.

Pas op, ik zie je

Hun eerste boek was “in blind vertrouwen” en is vier jaar geleden geschreven. Laura vindt het zelf erg fijn om dingen van zich af te schrijven. Dit deed ze vroeger ook al. “Een aantal jaar terug was het zo veel dat ik besloot om een fictie boek te gaan schrijven met enkele gebeurtenissen die ik in het verleden mee heb gemaakt. Ik wist zelf niet zo goed of het leuk was, de verhalen die ik schreef” zo vertelt Laura. “Ik besloot om het mijn beste vriendin Lotte te laten lezen. Lotte was meteen erg enthousiast. Daarna hadden we besloten om samen verder te gaan aan het boek “in blind vertrouwen”. In onze vrije tijd keken we ook vaker samen series, waarbij er ook een hoop inspiratie ontstond bij het schrijven van het eerste boek“.

Bij het schrijven van het tweede boek keken ze al niet zo veel series meer samen. “Ik moet ook zeggen dat het tweede boek meer inspiratie was vanuit ons zelf“. Het verhaal gaat over een werkweek in de Ardennen. Scholieren van de middelbare school doen eindexamen op het vmbo. Daarvoor gaan ze dus op werkweek. Deze werkweek verloopt anders dan verwacht als er ineens een nieuwe leraar en een nieuwe leerling opduikt. De vraag is: wat houden deze verborgen? De twee personages “Emma en Sara” zijn beste vriendinnen van elkaar en gaan dan ook op onderzoek uit samen met enkele andere leerlingen. Er raken ook leerlingen vermist dus niets is wat het lijkt.

We hebben wel beiden een werkweek gehad op de middelbare school. Maar helaas niet samen. Bij het schrijven van dit boek, kunnen we toch de werkweek een soort van samen herbeleven“. Dit vinden ze beiden erg leuk. Natuurlijk hebben ze zelf niet zo’n werkweek gehad als in het verhaal. Het is gewoon erg leuk om over de belevenissen en gevoelens van leerlingen te schrijven. “We denken ook dat wij ons goed kunnen inleven in jonge mensen, omdat we zelf ook nog jong zijn. Ik zelf vind het vooral leuk dat het gevoel van deze personages goed omschreven wordt. Het lijkt gewoon net echt. In het dagelijks leven zijn Lotte en ik ook beste vriendinnen en merken we gewoon dat we ons gevoel kwijt kunnen in het schrijven van een boek” aldus Lotte en Laura.

Bestellen
Het boek kun je bestellen via deze link.