Horst24

Duurzame waarschuwingsborden op Gastendonkstraat in Horst

De gemeente Horst aa de Maas heeft borden geplaatst aan beide zijden van de onoverzichtelijke bocht in de Gastendonkstraat in Horst. Hiermee wordt automobilisten gevraagd rekening te houden met wandelaars en fietsers die gebruik maken van deze weg.

Waarschuwingsborden

Het plaatsen van de borden maakt deel uit van een breder plan om de weg veiliger te maken voor met name de vele kinderen die hier naar het sportpark van Wittenhorst fietsen. Het plaatsen van de waarschuwingsborden is een eerste stap. Op korte termijn wordt ook de haag in de bocht versmald en verlaagd. Hierover heeft de gemeente afspraken gemaakt met de bewoner van het pand. Voor het nieuwe jaar wordt bekeken of ook nog iets aan de weginrichting gedaan kan worden.

De uitgevoerde verkeersmaatregel zorgt niet alleen voor meer veiligheid; ze is ook nog eens heel duurzaam. De geplaatste borden krijgen op deze plek namelijk aan een tweede leven. Ze stonden eerder al enkele jaren op de Horsterdijk in Lottum. Bordenleverancier AGMI Traffic & Lighting heeft de gebruikte borden voorzien van nieuwe coating en folie. In het nieuwe jaar gaat de gemeente samen met het bedrijf op grote schaal toeristische bordjes hergebruiken!

Lees ook