Horst24

Het jaar 2020 van | Ron van den Bekerom

Het jaar 2020 van….. een serie interviews van bijzondere mensen die we onlangs gesproken hebben. Interviews met verschillende mensen, met verschillende achtergronden. Hoe hebben zij afgelopen jaar ervaren, wat deed Corona met ze en wat voor moois heeft het gebracht….

Ron van den Bekerom

Wie ben jij? Wat doe je? (Vertel wat over jezelf)
Ik ben Ron van den Bekerom, 36 jaar, geboren en getogen in Meterik en inmiddels acht jaar woonachtig in Horst. Vader van dochters Diede (3 jaar) en Mille (6 maanden) en sinds 2016 getrouwd met Nathalie. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als ZZP-er in de sport en dan met name het betaald voetbal, waaronder bij VVV-Venlo. Hierbij richt ik me met name op organisatieontwikkeling en de zoektocht naar en ontwikkeling van ‘new business’-modellen.

In mijn vrije tijd ben ik voorzitter van RKsv Wittenhorst en initiatiefnemer van het netwerk ‘Jonge Bestuurders met Trots’. Met dit laatste hoop ik bij te dragen aan de ontwikkeling en het inspireren van jongeren met ambitie tot bestuurder in het regionale verenigingsleven. Zodra het weer kan en mag ben ik daarnaast ook weer blij om op het voetbalveld te mogen staan met mijn teamgenoten van Wittenhorst 6. Ik kan oprecht zeggen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb mogen maken en dankzij mijn beroep er de hobby bij Wittenhorst bij heb. Twee zaken die erg in het verlengde van elkaar liggen en waarin ik me nog dagelijks ontwikkel dankzij de uitdagende thema’s waarmee ik bezig ben én de mensen waarmee ik mag werken. Er is niets mooiers dan samen werken aan ambities in de dynamische wereld van sport.

We gaan even naar het begin van het jaar. Hoe ben jij 2020 ingegaan?
De even jaren zijn voor mij altijd net wat specialer, omdat dat vaak mooie sportzomers zijn met dit jaar o.a. de Olympische Spelen, de Tour de France en het EK met wedstrijden in Amsterdam (waarvoor ikzelf kaarten had). Hier keek ik zeker naar uit. Met daarnaast de wetenschap dat we medio juni gezinsuitbreiding zouden krijgen, had ik veel zin in 2020.

En toen kwam Corona; welke impact heeft dat op jou – zowel persoonlijk als zakelijk – gehad?
Persoonlijk erg wisselend: vanzelfsprekend minder sociale contacten in de brede zin, maar andersom meer tijd met de directe mensen om je heen en dan met name mijn gezin. Het thuiswerken heeft op een bepaalde manier ook wel rust gebracht. Wat dat betreft ben ik sowieso wel iemand die probeert te kijken naar de positieve zaken in plaats van de nadruk te leggen op de negatieve zaken. Als sportliefhebber mis ik de ultieme beleving van sport wel erg. De interactie tussen publiek en sport is namelijk wat sport extra mooi maakt.
In mijn werk en bij Wittenhorst betekende Corona dat de kern waarvoor je werkt, de wekelijkse sportmomenten, verdween. Dit betekende een andere mindset, waarbij je wel hunkert naar perspectief over wanneer men weer in de oude situatie kan en mag sporten. Ik ben blij dat de jeugd nog wel mag sporten en krijg dan ook energie als ik de vrolijke gezichten van kinderen, ouders en leiders bij Wittenhorst zie. Dan weet je toch weer waarvoor je de vrije tijd in de organisatie steekt.

Zakelijk gezien is er een wijziging geweest van mijn opdracht voor VVV-Venlo. Mijn opdracht daar hebben we in goed overleg sterker afgebakend en anders gepositioneerd. Een verandering die mij meer ruimte geeft in de zoektocht naar andere opdrachtgevers en beter past bij mijn ambities en ook niet alleen met de Corona-situatie te maken heeft. Dit is echter wel een uitdagende periode om zo’n verandering aan te gaan.

Heeft deze periode ook iets moois gebracht en zo ja wat dan?
Allereerst de geboorte in juni van onze tweede dochter Mille. Zo’n gebeurtenis helpt je om heel veel andere zaken in het leven te relativeren. Ik geniet wel van het feit dat ik meer tijd met mijn gezin heb. De wijziging van opdracht voor VVV-Venlo is spannend, maar heeft me veel energie gegeven. Dit heeft me veel goede gesprekken met mijn netwerk opgeleverd, inspiratie gegeven en last-but not least gelukkig ook eerste nieuwe opdrachten.

Wat heb je gemist, waar kijk je (weer) erg naar uit?
Als mensen-mens kijk ik erg uit naar het sociale contact met vrienden, collega’s en mensen bij Wittenhorst. Daarnaast zoals gezegd de sportbeleving in de oude vorm met interactie tussen publiek en sporters. Door de geboorte van onze dochter Mille in de zomer zouden wij in 2020 toch al niet echt op vakantie gaan. Ik hoop dat dit in 2021 echter wel mogelijk is, met hopelijk een mooie vakantie naar het zonnige Zuid-Europa.